Comparteix a LinkedIn
Comparteix a Twitter

Deixem petjada!

El curs 21-22 vam impulsar un projecte amb l’objectiu de restaurar un metre quadrat d’espais naturals per cada un que n’edifiqués Omplim als voltants de Montcada i Reixac i que incorporés una voluntat de formació ambiental a través de les Escoles Verdes del municipi.

El passat curs 21-22 vam impulsar, en el marc del conveni de col·laboració  m2 construit m2 recuperat amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i Concep’t, un projecte que va ajudar a restaurar espais naturals de gran valor ecològic  a Montcada i Reixac. A l’hora, el projecte va fomentar la implicació ciutadana fent-hi partícips a infants i joves a través de les escoles verdes del municipi. 

Escoles Verdes, La Horda i Som-rius, dinamitzadors i peces claus per la recuperació de 3500 m² de vegetació de la ribera del riu Besòs al seu pas per Montcada.

La dinamització de la formació ambiental va estar assegurada per part de les Escoles Verdes, programa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Departament d’Educació que dona suport als centres educatius de Catalunya que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. En aquest projecte – Deixem petjada – van ser presents 8 Escoles Verdes de Montcada i Reixac amb una participació de gairebé 750 alumnes d’educació infantil, primària i secundària. Durant totes les activitats dutes a terme per les escoles verdes, els estudiants van rebre una formació ambiental i van estar assistits per les associacions La Horda i Som-rius de Montcada i Reixac.

La Horda – organització dedicada a la protecció de la natura i la vida salvatge que custodia – i Somrius – associació que posa de manifest la necessitat de protegir els nostres espais fluvials – van treballar, juntament amb les Escoles Verdes, per la recuperació de 3500 m² de vegetació de la ribera del riu Besòs al seu pas per Montcada.

  • Més de 300 espècies arbustives plantades al voltant del riu Besòs al seu pas per Montcada i Reixac.
  • 8 centres educatius de Montcada i Reixac implicats en el projecte.
  • Construcció i instal·lació de més de 70 caixes niu i 50 hotels d’insectes.