TEST82014
Comparteix a LinkedIn
Comparteix a Twitter

Comencem les obres al Prat!

Acabem aquest mes d’octubre fent una miqueta de retrospectiva i celebrant una de les fites més importants de l’any: el començament de les obres del projecte de la Cooperativa Obrera de Viviendas (COV) al Prat, que tenim la satisfacció de gestionar.

 

El passat 4 d’octubre vam celebrar i acompanyar a la COV en l’acte de posada de la primera pedra. Va ser molt emocionant, però sobretot ens va servir per reafirmar la importància que té empènyer projectes transformadors i vehiculadors cap a una realitat immobiliària més justa, inclusiva i realista amb l’actual paradigma de crisi habitacional. La COV ha fet i continua fent un esforç titànic perquè al Prat es construeixin habitatges de lloguer assequible, estable, cooperatiu i sostenible.

 

 

Us expliquem una miqueta sobre el projecte!

Aquesta iniciativa conjunta entre la COV i l’Ajuntament del Prat es presenta com un compromís per desenvolupar un model de lloguer assequible, estable, cooperatiu i sostenible. L’objectiu principal és proporcionar estabilitat als inquilins perquè puguin establir-se, construir un projecte de vida personal i crear llaços amb la comunitat des d’una perspectiva cooperativa.

 

Un 25% d’aquests habitatges estaran reservats per a persones sòcies de la COV, mentre que el 75% restant serà destinat a persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial. Es fixaran quotes específiques per a joves, persones de la tercera edat i aquells en situació de vulnerabilitat, així com per als beneficiaris de la Fundació Rubricatus, que faran ús de tots els locals de la promoció ubicats a les plantes baixes.

 

Com serà la promoció?

 

La promoció s’aixecarà en una parcel·la pública de 3.300 m2, on s’edificaran un total de 9.860 m2, donant lloc a un conjunt de 101 habitatges repartits en tres edificis de quatre plantes. El soterrani servirà com a aparcament, oferint un total de 110 places i 69 trasters. A més, els edificis inclouran aparcaments específics per a bicicletes i terrasses d’ús comunitari.

 

Aquestes 101 llars comptaran amb 1, 2 o 3 dormitoris de dimensions àmplies, predominantment dobles. S’ha treballat per minimitzar els passadissos i maximitzar l’espai útil, resultant així en cuines àmplies i obertes, amb una connexió fluida amb les àrees d’estar i menjador. A part de prioritzar la ventilació creuada i una òptima exposició al sol en tots els habitatges, s’han previst terrasses amb superfícies generoses que serveixen d’extensió dels espais interiors cap a l’exterior. Les àrees no edificades de la parcel·la seran urbanitzades mantenint la continuïtat amb els materials i espais exteriors de l’entorn.

 

habitatge cooperatiu

 

S’estima que les obres tindran una durada aproximada de 24 mesos, i es preveu que les persones residents puguin mudar-s’hi a finals del 2025.

 

Aquesta promoció és una evident prova del valor afegit que aporta la gestió integral de projectes immobiliaris amb una visió holística de la sostenibilitat. Entenent la sostenibilitat com una fita que va més enllà de l’aspecte ambiental i abasta tots els altres factors que impacten en la nostra societat, obrint camí a un futur més saludable, inclusiu i pròsper per a tothom. El nostre propòsit es veu altament nodrit gràcies a aquest projecte, ja que treballem amb un gran compromís per potenciar l’assequibilitat de l’habitatge, tant en el seu accés com en el seu ús.

 

habitatge cooperatiu de lloguer

 

Un projecte col·laboratiu.

 

El desenvolupament de la promoció compta amb el suport financer de l’Institut Català de Finances i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a través dels programes destinats al desenvolupament d’habitatge de lloguer social. El finançament d’aquest projecte es completa amb contribucions d’altres entitats financeres, com la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris Coop57, així com amb recursos propis de la Cooperativa.

 

La gestió col·laborativa fonamentada en la participació activa i transparent de tots els col·laboradors principals, és la clau per assolir totes les fites que ens hem proposat en la concepció d’aquests tres edificis. I no només en la pràctica del projecte immobiliari en si, també ens ajuda a gestionar l’impacte generat a la comunitat local. Omplim és una gestora de lucre limitat amb una àmplia experiència en el sector immobiliari, és per això que sabem que el foment de la col·laboració entre els principals grups d’interès involucrats, fa que ens transferim transversalment tot el nostre coneixement i que el resultat tingui una mirada molt més plural i inclusiva.

 

Algunes de les iniciatives que aportem des d’Omplim a aquest projecte, com tots els altres que duem a terme, és l’adopció d’un procés de selecció de proveïdors basat en una avaluació exhaustiva mitjançant una plataforma de gestió pròpia. També, mitjançant la nostra participació, impulsem diversos projectes comunitaris amb un enfocament en l’impacte social, l’educació i la conservació del medi ambient.

 

Ens fa moltíssima il·lusió formar part de l’equip que treballa incansablement, dia rere dia, per fer realitat aquest projecte de la COV.

 

habitatge cooperatiu assequible