Comparteix a LinkedIn
Comparteix a Twitter

Reducció dels impactes ecològics i socials

El passat mes es va llançar la publicació Making the case for green and affordable housing investment in Europe, duta a terme per l’Institute for Human Rights and Business. Per fer l’informe, aquest organisme va contactar amb diferents agents que desenvolupen projectes immobiliaris, i un d’aquests va ser Omplim. Ens fa molta il·lusió que diferents organismes, en la cerca d’estratègies per reduir els impactes ecològics i socials del sector de la construcció, contactin amb nosaltres per conèixer la nostra manera de fer.

Ens trobem en un context marcat per nous desafiaments econòmics, socials i ecològics, i creiem que, des del sector empresarial, tenim l’obligació d’emprar esforços en la resiliència de les nostres societats i la connexió entre persones, planeta i economia. És necessari revisar el paper social de les empreses, així com la presa de decisions corporatives, tenint en compte els límits planetaris. És per això que, com a gestora de projectes immobiliaris, tenim el propòsit de transformar la manera de desenvolupar promocions, potenciant que aquestes siguin sostenibles, inclusives, assequibles i de qualitat. Tenim present aquest propòsit i ens el repetim dia a dia, com si fos un mantra, en els moments de presa de decisions, mentre treballem per a aixecar i fer realitat els nostres projectes.

 

La nostra manera de fer

Per a activar aquest propòsit, establim una sèrie de línies d’actuació que ens ajuden a orientar aquesta voluntat de canvi en el sector immobiliari. Com a eix central, desenvolupem promocions que tinguin alts criteris de qualitat, eficiència i sostenibilitat. A l’hora de desenvolupar-les, ens marquem els objectius de promoure una cadena de valor responsable, sostenible i estable en el temps. Fomentem el desenvolupament socioeconòmic de les comunitats on promovem habitatge, i ho fem impulsant la contractació local i establint col·laboracions amb organitzacions que treballen pel desenvolupament socioeconòmic del territori. I finalment, sortint de la nostra activitat econòmica, destinem una part dels nostres ingressos a finançar projectes de recuperació ambiental i d’impuls de la cohesió social en les zones on desenvolupem les promocions. Aquests projectes els duen a terme organitzacions locals que són les que entenen, per la seva proximitat i expertesa, les diferents necessitats socials i ecològiques del territori. Per a assegurar que les nostres promocions compleixen amb el nostre propòsit, establim una metodologia recolzada en sis pilars principals: sostenibilitat ambiental, benestar, inclusió, assequibilitat, cadena de valor justa i impacte comunitari. Si voleu saber-ne més podeu ampliar informació aquí.

 

Per a Omplim és essencial crear el valor social, ambiental i econòmic que desitgem per al nostre ecosistema comunitari i empresarial. Aquesta és la nostra brúixola i ens guia en totes les activitats que duem a terme. Ja sigui gestionant promocions immobiliàries, buscant projectes comunitaris de recuperació ambiental i social, o participant en iniciatives que orientin al sector de la construcció cap a un futur més sostenible, inclusiu i transformador. Totes les persones que formem l’equip de Omplim tenim la ferma voluntat de construir un futur on càpiga tothom, un futur ple d’espais inclusius, sostenibles i transformadors.