Comparteix a LinkedIn
Comparteix a Twitter

Girona 009 i Arenys 036 | Habitatges assequibles

“Girona 009 es troba en una franja de preus un 20% inferior a la mitjana del mercat d’obra nova a la ciutat de Girona i Arenys 009 en un 21,5% inferior”.

 

Fa pocs dies, durant la primera setmana de febrer de 2024, es va publicar l’últim estudi del mercat immobiliari d’obra nova a Catalunya, realitzat per l’Associació de Promotors de Catalunya. Un estudi trimestral exhaustiu que inclou 116 municipis distribuïts per tot el territori i rellevants en l’àmbit de l’habitatge. La recerca recull 1.123 promocions d’obra nova, que sumen un total de 10.296 habitatges disponibles.

 

Les dades

La investigació apunta que els habitatges a la província de Barcelona són els que tenen el preu més elevat amb una mitjana de 385.036 € per habitatge i 4.756,5 €/m² útil. Concretament, la mitjana de la ciutat de Mataró (l’emplaçament més proper a Arenys 036 dins l’estudi) és de 323.892 € per habitatge i 4.192,6 €/m² útil. En segona posició es troben els habitatges de la província de Girona, amb un preu mitjà de 349.647 € i 4.244,9 €/m² útil. La mitjana de la ciutat de Girona és de 361.131 € per habitatge i 4.085 €/m² útil, amb un increment del 12,5% en aquest últim exercici.

Un dels propòsits d’Omplim és afavorir l’accessibilitat a l’habitatge i, per a nosaltres, aquestes dades són molt negatives. Aquests resultats ens interpel·len directament. Creiem fermament que sí que ha de ser possible oferir habitatges assequibles a ubicacions amb serveis propers i bones comunicacions, de qualitat i sense renunciar a la sostenibilitat i eficiència energètica. Aquests requisits no haurien de ser exclusius dels immobles de preus molt més elevats.

 

Bones notícies

Tot i aquest context negatiu, en traiem quelcom il·lusionant. Segons les dades d’aquest informe, Girona 009 es troba en una franja de preus un 20% inferior a la mitjana del mercat d’obra nova a la ciutat de Girona i Arenys 009 en un 21,5% inferior a la mitjana de l’obra nova a Mataró. Som conscients de l’esforç econòmic que implica l’adquisició d’un habitatge i, precisament per això, trobem essencial que totes les promocions d’Omplim es trobin a ubicacions amb bones connexions i serveis compleixin amb alts criteris de qualitat, eficiència energètica i sostenibilitat.