Comparteix a LinkedIn
Comparteix a Twitter

Climate Strategy & Partners i Omplim

El passat 20 d’octubre, els nostres companys i companyes de Climate Strategy & Partners -consultora especialitzada en l’estudi estratègic per combatre el canvi climàtic – van presentar un informe sobre l’acció climàtica de les PIMES espanyoles. Des d’Omplim, vam tenir l’enorme plaer de participar tant en l’informe com en els actes de presentació d’aquest, donant testimoni de la nostra activitat centrada en l’acció climàtica com a PIME compromesa amb la transició ecològica.

 

L’informe “Movilizando a las PyMES frente a la Crisis Climática y Energética“, comença amb aquesta lapidària afirmació:

“Les PIMES contribueixen a un 61,5% del valor afegit brut d’Espanya, generen un 64,5% de l’ocupació i suposen un 99,8% del teixit empresarial (un total de 2.926.484 empreses). S’estima, a més, que un 50% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’Espanya provenen de les activitats d’aquestes empreses. Mobilitzar i donar suport a la seva descarbonització és, per tant, un requisit fonamental per aconseguir l’objectiu de zero emissions netes del país, a la vegada que es garanteix una transició justa i estable de l’economia i l’ocupació.”

 

Aquí ens trobem amb la necessitat urgent de revertir aquesta situació, no obstant això, la gran majoria de normatives i accions sobre sostenibilitat mediambiental portades a terme, han estat dirigides cap a grans empreses. Això ha provocat una bretxa de recursos, tant de coneixement com de suport, entre aquestes grans empreses i les PIMES.

 

L’informe analitza la situació actual de les PIMES en acció climàtica, mostra els reptes i beneficis de mobilitzar pràctiques per a la seva descarbonització en un context de crisi energètica i proposa un seguit de bones pràctiques per adoptar i implementar plans d’acció climàtica en empreses de menor dimensió.

 

Per entendre la situació, Climate Strategy & Partners van treballar en un estudi exhaustiu a través d’un procés de consulta d’1 any amb més de 300 PIMES i les seves plataformes locals, i recollint també casos d’estudi de PIMES que estan liderant la transició. Ha estat tot un plaer poder formar part d’aquest panell de casos d’estudi, ajudar als nostres companys i companyes a empènyer la transició ecològica amb dades reveladores que, segur, exerciran de palanca de canvi per a un futur amb PIMES amb majors recursos i compromís per combatre el canvi climàtic.